Roštěná na selské omeletě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g slanina
olej
sůl
3 ks vejce
3 ks menší brambory
1/4 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 plátek hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa očistíme, lehce naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky nebo klínky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme a opepříme

  3. Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme polovinu nakrájené cibule, poklademe plátky brambor a zalijeme rozšlehanými vejci. Pečeme pomalu z obou stran

  4. Na jiné pánvičce si na oleji prudce opečeme plátek roštěné. Z každé strany pečeme asi 2 minuty

  5. Selskou omeletu přesuneme na talíř, na ni položíme roštěnou, posypeme jarní cibulkou a přelijeme výpekem z masa. Podáváme se sterilovanou paprikou, kyselou okurkou a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!