Červená čočka s křehkým vepřovým steakem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 2 ks mrkev mletá paprika 250 g červená čočka petrželová nať mletý černý pepř 600 g vepřový plátek 1 ks čerevná cibule
Postup Červená čočka s křehkým vepřovým steakem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky
Na másle krátce osmahneme nakrájenou mrkev a cibuli. Červenou oloupanou čočku propláchneme přidáme k mrkvi a cibuli a zalijeme vodou. Deset minut necháme vařit
Mezitím vepřové maso naklepeme, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Zprudka vepřové maso opečeme na pánvi, asi 2 minuty z každé strany. Poté maso dáme do vymazaného pekáče se přidáme čočku se zeleninou. Směs zapékáme 15 minut při 180 °C
Červenou čočku s křehkým vepřovým steakem můžeme podávat se sterilovanou okurkou nebo červenou řepou, na závěr posypeme nasekanou petrželkou.