Červená čočka s křehkým vepřovým steakem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
2 ks mrkev
mletá paprika
250 g červená čočka
petrželová nať
mletý černý pepř
600 g vepřový plátek
1 ks čerevná cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky

  2. Na másle krátce osmahneme nakrájenou mrkev a cibuli. Červenou oloupanou čočku propláchneme přidáme k mrkvi a cibuli a zalijeme vodou. Deset minut necháme vařit

  3. Mezitím vepřové maso naklepeme, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Zprudka vepřové maso opečeme na pánvi, asi 2 minuty z každé strany. Poté maso dáme do vymazaného pekáče se přidáme čočku se zeleninou. Směs zapékáme 15 minut při 180 °C

  4. Červenou čočku s křehkým vepřovým steakem můžeme podávat se sterilovanou okurkou nebo červenou řepou, na závěr posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!