Vepřová panenka na šalvěji recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 1 ks karotka 500 g vepřová panenská svíčková mletý černý pepř 2 plátky libová anglická slanina 1/4 lžičky mletá šalvěj
Postup Vepřová panenka na šalvěji
Postup přípravy receptu
-
Karotku očistíme a nakrájíme na podélné tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky
Vepřovou panenskou svíčkovou očistíme, omyjeme a osušíme. Potom do ní podélným řezem vytvoříme kapsu, kterou uvnitř osolíme a opepříme. Panenku naplníme karotkou a slaninou, uzavřeme a ovážeme kuchyňskou nití
Na větší pánvi rozpálíme olej a připravené maso na něm prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru, okořeníme šalvějí, pepřem a podle chuti osolíme. Zakryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Měkkou panenku vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na šikmé plátky
Plněnou vepřovou panenku podáváme s vařeným bramborem a dušenou zeleninou. Plátky masa přelijeme vydušenou šťávou.