Vepřová panenka na šalvěji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
1 ks karotka
500 g vepřová panenská svíčková
mletý černý pepř
2 plátky libová anglická slanina
1/4 lžičky mletá šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Karotku očistíme a nakrájíme na podélné tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky

  2. Vepřovou panenskou svíčkovou očistíme, omyjeme a osušíme. Potom do ní podélným řezem vytvoříme kapsu, kterou uvnitř osolíme a opepříme. Panenku naplníme karotkou a slaninou, uzavřeme a ovážeme kuchyňskou nití

  3. Na větší pánvi rozpálíme olej a připravené maso na něm prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru, okořeníme šalvějí, pepřem a podle chuti osolíme. Zakryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Měkkou panenku vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na šikmé plátky

  4. Plněnou vepřovou panenku podáváme s vařeným bramborem a dušenou zeleninou. Plátky masa přelijeme vydušenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!