Bramborové knedlíčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
30 g máslo
40 g strouhanka
100 g brambory
1 ks žloutek
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nastrouháme

  2. Máslo utřeme se žloutkem, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl, nadrobno nasekanou pažitku a směs zahustíme strouhankou

  3. Ze směsi tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme ihned do vařící polévky a vaříme asi 6 minut. Knedlíčky lze také obalit v rozšlehaném vajíčku, strouhance a osmažit na oleji, to je ta méně zdravá varianta

  4. Bramborové knedlíčky klademe do polévek či vývarů a podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!