Bramborové kari s paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
petrželka
2 ks cibule
2 ks kuřecí prsa
2 lžíce kari koření
800 g malé brambory
4 ks paprika (zelená)
250 g přírodní jogurt
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, pokud jsou malé, tak nakrájíme na půlky, pokud velké, tak na čtvrtky, a vaříme je v osolené vodě 15 - 20 minut. Poté brambory slijeme

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm opečeme brambory dozlatova. Potom je vyjmeme a přendáme do mísy

  3. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v tomtéž oleji, ve kterém jsme dělali brambory jej osmahneme a osolíme. Poté vyjmeme k bramborům do misky

  4. Rozpůlíme papriky, vyřízneme stopky a jádřince i s bílými žebry. Plody pak opláchneme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky

  5. V pánvi znovu zahřejeme olej, ve kterém jsme opékali brambory a maso a orestujeme v něm nakrájené papriky, přidáme proužky cibule a společně restujeme. Pak vmícháme kari (pro dobrou chuť je možno přidat i 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí), trošku podlijeme vodou a směs podusíme v zakryté pánvi při slabé teplotě asi 10 - 15 minut. Potom přidáme jogurt a brambory s kuřecím masem, opatrně promícháme a ještě jednou prohřejeme

  6. Bramborové kari dochutíme solí a pepřem a podáváme sypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!