Sekaná ve slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks vejce
4 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 konzerva krájená rajčata
800 g mleté maso
podle potřeby
8 plátků slanina
olej
120 g strouhanka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Mleté maso dobře promícháme s rajčaty, vejci, cibulí, česnekem, worchesterovou omáčkou, nasekanou petrželkou, strouhankou, solí a mletým pepřem. Ze směsi vytvoříme váleček, který obalíme plátky slaniny.

  3. Připravenou sekanou vložíme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě s občasným podléváním.

  4. Sekanou ve slanině podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!