Broskvové bábovičky z podmáslí recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1/2 ks citron 500 ml podmáslí 100 g cukr moučka 150 ml smetana ke šlehání 50 g kompotované broskve 20 g plátková želatina
Postup Broskvové bábovičky z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme ji asi 10 minut bobtnat. Pak želatinu zlehka vymačkáme. Kompotované broskve slijeme a necháme okapat. Nakrájíme je na malé kousky
Do malého kastrůlku nalijeme asi třetinu podmáslí, přidáme moučkový cukr a přivedeme téměř k varu. Přidáme želatinu a necháme rozpustit
Zbylé podmáslí vlijeme do mísy, ochutíme citronovou šťávou a kůrou, vmícháme vyšlehanou smetanu, horkou směs a nakrájené broskve. Vše dobře promícháme
Směs naplníme do silikonových formiček nebo skleněných mističek. Necháme v chladu zatuhnout
Broskvové bábovičky z podmáslí vyklopíme a podáváme jako dezert nebo studenou svačinku. Zdobíme zbylým ovocem.