Broskvové bábovičky z podmáslí recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1/2 ks citron
500 ml podmáslí
100 g cukr moučka
150 ml smetana ke šlehání
50 g kompotované broskve
20 g plátková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme ji asi 10 minut bobtnat. Pak želatinu zlehka vymačkáme. Kompotované broskve slijeme a necháme okapat. Nakrájíme je na malé kousky

  2. Do malého kastrůlku nalijeme asi třetinu podmáslí, přidáme moučkový cukr a přivedeme téměř k varu. Přidáme želatinu a necháme rozpustit

  3. Zbylé podmáslí vlijeme do mísy, ochutíme citronovou šťávou a kůrou, vmícháme vyšlehanou smetanu, horkou směs a nakrájené broskve. Vše dobře promícháme

  4. Směs naplníme do silikonových formiček nebo skleněných mističek. Necháme v chladu zatuhnout

  5. Broskvové bábovičky z podmáslí vyklopíme a podáváme jako dezert nebo studenou svačinku. Zdobíme zbylým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!