Sekaná tři v jednom recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrášek
2 ks vejce
5 lžic strouhanka
100 g pórek
100 g olivy
2 cl masový vývar
500 g mleté hovězí maso
100 g červená paprika
2 ks vejce natvrdo
2 ks červená cibule
500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
200 g zelené fazolky
2 ks bílá cibule
100 g květákové růžičky
podle chuti
granulovaný česnek
mletá sladká paprika
1 svazek čerstvé bylinky
1 lžička mořská sůl
jarní zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vymícháme tradiční sekanou. Spojíme všechny ingredience - maso, dvě syrová vejce, koření, sůl, pepř, bylinky a nadrobno nasekanou cibulku. Nakonec spojíme strouhankou.

  2. Maso rozdělíme na tři části. Do první vmícháme zelené i černé olivy a vymodelujeme malou šišku. Obdobně postupujeme u dalších dvou, jen s tím rozdílem, že do první šišky vložíme dvě natvrdo uvařená vejce, do druhé podélně nakrájený stonek pórku a proužky červené papriky.

  3. Sekané dáme na plech nebo do pekáče. Podlijeme vývarem a pečeme nejprve přikryté asi 20 minut. Pak odkryjeme, zhruba po 7 minutách poléváme šťávou z výpeku. Asi 15 minut před ukončením pečení vložíme směs čerstvé jarní zeleniny, přičemž fantazii se meze nekladou. Slavnostní sekané ještě lehce podusíme a přidáme malý oříšek másla.

  4. Mírně zchladlé maso nakrájíme na plátky tak, aby vynikla náplň. Sekanou tři v jednom obložíme zeleninou a malými vařenými brambůrkami. Další vhodnou přílohou je zelený listový salát. Sekanou tři v jednom ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!