Bramborová polévka s čerstvými ryzci recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
petrželka
3 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks mrkev
2 listy libeček
1 kostka bujón
1 lžička drcený kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
hotová jíška
1 miska ryzce

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nasekáme na kostičky. Ryzce nakrájíme na kousky

  2. Na oleji či sádle osmahneme cibulku. Přidáme pokrájené brambory, kolečka mrkve a podusíme. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, libeček, drcený kmín, bujon a zalijeme vývarem nebo vodou

  3. Zatím si na pánvi rozehřejeme asi lžíci sádla, přidáme ryzce, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka

  4. Do hotové bramborové polévky přidáme ryzce a zahustíme jíškou, ozdobíme petrželkou

  5. Bramborovou polévku s čerstvými ryzci podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!