Bramborová polévka po francouzsku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
400 g brambory
2 ks žloutek
1 ks pórek
2 lžíce rajčatový protlak
1,5 l zeleninový vývar
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Připravíme zeleninový vývar z kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Petrželku omyjeme a nasekáme

  2. Do zeleninového vývaru vmícháme připravenou kaši z brambor. Necháme přejít varem a vmícháme rajčatový protlak, smetanu se žloutky, utřený česnek a pokrájený pórek. Necháme minutu povařit a odstavíme. Podle potřeby dochutíme bramborovou polévku po francouzsku solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a po 5 minutách podáváme

  3. K této jemné krémové polévce se nejlépe hodí bílá bageta nebo křupavý toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!