Bramborová polévka po francouzsku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
sůl
400 g brambory
2 ks žloutek
1 ks pórek
2 lžíce rajčatový protlak
1,5 l zeleninový vývar
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
Postup Bramborová polévka po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Připravíme zeleninový vývar z kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Petrželku omyjeme a nasekáme
Do zeleninového vývaru vmícháme připravenou kaši z brambor. Necháme přejít varem a vmícháme rajčatový protlak, smetanu se žloutky, utřený česnek a pokrájený pórek. Necháme minutu povařit a odstavíme. Podle potřeby dochutíme bramborovou polévku po francouzsku solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a po 5 minutách podáváme
K této jemné krémové polévce se nejlépe hodí bílá bageta nebo křupavý toast.