Bramborová polévka s kapustičkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

70 g slanina
3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 l vývar
4 ks brambory
1 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
drcený kmín
200 g růžičková kapusta
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkové kapustičky očistíme a vypereme pod studenou tekoucí vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme a utřeme se solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Slaninu rozškvaříme a přidáme cibuli, kterou orestujeme do světle žluté barvy. Vložíme brambory, kapustičky, ochutíme kmínem, podlijeme trochou vývaru a zakryté udusíme doměkka

  3. Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, ke které přidáme asi 1 lžičku červené papriky. Zalijeme zbývajícím vývarem a 15 - 20 minut povaříme. Potom do polévky přidáme podušené brambory s kapustičkami včetně slaniny, ochutíme česnekem a ještě 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku

  4. Sytou bramborovou polévku s kapustičkami můžeme podávat i jako hlavní chod s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!