Doktorčin segedínský guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
olej
sůl
2 ks cibule
1000 ml voda
3 lžičky vegeta
4 lžíce med
4 lžíce hladká mouka
zakysaná smetana
1 ks gulášové koření
500 g vepřové maso
4 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 sklenice sterilované zelí
1 palička česnek (velká palička)

Postup přípravy receptu

  1. Velkou paličku česneku oloupeme a česnek utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso - ořez nakrájíme na kostky

  2. Cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso a asi 15 minut restujeme. Pak přidáme utřený česnek, sterilované zelí i s nálevem, gulášové koření, papriku, vegetu, med a cukr. Guláš podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak přidáme zbylou vodu, segedínský guláš dochutíme solí a pepřem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Doktorčin segedínský guláš necháme už jen přejít varem

  3. Doktorčin segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři segedínský guláš zdobíme kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!