Dolnorakouské bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu syrových brambor oloupeme a nastrouháme najemno. Vodu, kterou brambory pustí, vymačkáme a vylijeme. Druhou polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé rozmačkáme

  2. Obě poloviny brambor smícháme dohromady, osolíme a přidáme tolik hrubé mouky, aby šly tvořit knedlíky

  3. Bramborové knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hotové knedlíky vyjmeme a necháme okapat

  4. Dolnorakouské bramborové knedlíky podáváme s pečeným nebo dušeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!