Dokonalý třešňový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
300 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
120 g mandle
180 g cukr moučka
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 miska vypeckované třešně

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo smícháme s mouku, práškem do pečiva, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí, citronovou kůrou a špetkou soli. Přidáme vejce a vypracujeme těsto podobné drobence

  2. Třešně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme

  3. Polovinu drobenkového těsta vtlačíme do formy (pekáče) vyložené pečícím papírem a posypeme na kousky nasekanými mandlemi. Na vrstvu mandliček rozložíme ovoce, posypeme vanilkovým cukrem a navrch dáme zbytek drobenkového těsta

  4. Třešňový koláč pečeme na 200 °C cca 40 minut podle typu trouby

  5. Na talířku můžeme třešňový koláč ještě pocukrovat. Je opravdu chuťově dokonalý!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!