Jihočeský štrůdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
50 g máslo
50 g strouhanka
1 ks žloutek
1 lžička tuk
500 g jablko
rozinky
ořechy
150 g hladká mouka
2 balíčky skořicový cukr
125 ml mléko (voda)

Postup přípravy receptu

  1. Přísady zpracujeme na hladké těsto, které dáme do chladničky odpočinout. Nakrouháme si jablka, prosypeme je skořicovým cukrem a podle vlastní chuti můžeme přidat i rozinky a ořechy

  2. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, každý rozválíme na co nejtenčí placku, středem navršíme proslazená, nakrouhaná jablka, posypeme strouhankou a pokropíme tukem. Stočíme, uzavřeme, dáme na dobře vymazaný plech, pomastíme mezi zíviny i na povrchu, podlijeme 2 lžícemi mléka a upečeme

  3. Upečený štrůdl zdobíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!