Jihočeské zelné placky se škvarky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce mletý pepř 500 g hladká mouka 500 g kysané zelí 100 g mleté škvarky celý kmín
Postup Jihočeské zelné placky se škvarky
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí necháme okapat a nakrájíme. Všechny ingredience dáme do mísy a připravíme těsto
Máme na výběr dvě přípravy. Zelňáky usmažíme na pánvi, ale můžeme je péct i v troubě. Pokud zvolíme smažení, tvoříme z těsta menší kuličky, ze kterých následně dlaní utvoříme placku. Smažíme je na sádle z obou stran
Pokud zvolíme běžnější postup - pečení v troubě, vyválíme z těsta plát vysoký asi 1 cm. Z něj následně pomocí formičky nebo hrnečku vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Plech se zelňáky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut
Zelné placky se škvarky můžeme jíst ještě teplé i vychladlé, podáváme je jako přílohu k jídlu nebo jen samotné ke svačině
Z uvedené dávky nám vyjdou 2 plechy zelňáků.