Česnekové zámotky se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 stroužky česnek
1 - 2 stroužky česnek
50 ml olej
1/2 lžíce sůl
sůl
1 ks vejce
125 g máslo
2 ks žloutek
250 ml mléko
50 ml voda
25 g droždí
500 g polohrubá mouka
sezamové semínko
125 g tavený sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlahém mléce rozpustíme cukr a vmícháme rozdrobené droždí. Kvásek necháme vyběhnout. Do mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme žloutky, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři bochánky a necháme asi 30 minut kynout

  2. Mezitím si připravíme náplň a směs na potření. Změklé máslo utřeme s jedním prolisovaným stroužkem česneku, taveným sýrem, solí a pepřem dohladka. Na potření smícháme vodu s olejem a 3 prolisovanými stroužky česneku

  3. Vykynuté bochánky rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm, potřeme sýrovou náplní a svineme do roládky. Každou roládku nakrájíme střídavě ze šikma na kousky (zámotky), které klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem

  4. Česnekové zámotky se sýrem pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 - 15 minut dorůžova. Ještě teplé pečivo potřeme česnekovou směsí a necháme vychladnout

  5. Česnekové zámotky se sýrem podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!