Schwarzwaldský dort s višněmi recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžičky prášek do pečiva
50 g cukr krystal
100 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
750 ml smetana ke šlehání
100 g mleté mandle
1 sklenice višňový kompot
100 g čokoládové hoblinky
5 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, mandle, mouku a prášek do pečiva. Přilévejte mléko dokud těsto není pěkně vláčné. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 3 vrstvy

  2. Višňový kompot necháme okapat. Šlehačku a cukr vyšleháme do tuha. Jednotlivé pláty korpusu pokapeme šťávou z višní. Spodní plát potřeme šlehačkou a celý poklademe višněmi. Přidejte další plát a postup opakujte. Vrchní díl a celý dort potřeme celý šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami

  3. Ozdobení Schwarzwaldského dortu je na vaší fantazii. Já použila klasiku jako je na fotografii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!