Schwarzwaldský dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
3 lžíce kakao
6 lžic cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
6 lžic polohrubá mouka
tuk na vymazání
500 ml smetana ke šlehání
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
čokoládová poleva
1 sklenice višňový kompot
mouka na vysypání
2 ks červené dortové želé
1 sklenka višňová marmeláda
1 balíček bezbarvé dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru krupice, vajec a kakaa vytvoříme hladké piškotové těsto. Těsto vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V předehřáté troubě upečeme piškot a necháme ho dobře vychladnout

  2. Piškot rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme zchladnout. Když už želé ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně a necháme v chladu ztuhnout

  3. Ušleháme do tuha smetanu ke šlehání a na závěr šlehání přidáme cukr. Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně zchladnout a do ještě tekuté želatiny postupně dáme 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky

  4. Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme želatinovou šlehačkou. Nakonec dort ozdobíme višněmi a polevou

  5. Schwarzwaldský dort podáváme jako výjimečný moučník při slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!