Schwarzwaldský dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 3 lžíce kakao 6 lžic cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 6 lžic polohrubá mouka tuk na vymazání 500 ml smetana ke šlehání 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva čokoládová poleva 1 sklenice višňový kompot mouka na vysypání 2 ks červené dortové želé 1 sklenka višňová marmeláda 1 balíček bezbarvé dortové želé
Postup Schwarzwaldský dort
Postup přípravy receptu
-
Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru krupice, vajec a kakaa vytvoříme hladké piškotové těsto. Těsto vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V předehřáté troubě upečeme piškot a necháme ho dobře vychladnout
Piškot rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme zchladnout. Když už želé ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně a necháme v chladu ztuhnout
Ušleháme do tuha smetanu ke šlehání a na závěr šlehání přidáme cukr. Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně zchladnout a do ještě tekuté želatiny postupně dáme 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky
Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme želatinovou šlehačkou. Nakonec dort ozdobíme višněmi a polevou
Schwarzwaldský dort podáváme jako výjimečný moučník při slavnostních příležitostech.