Rychlý domácí chléb s olivami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
1/2 lžičky sůl
3 snítky rozmarýn
4 lžíce olivový olej
450 g polohrubá mouka
200 ml teplá voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
60 g zelené olivy bez opecek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s kypřícím práškem prosejeme do mísy a promícháme se solí. Čerstvý rozmarýn nasekáme nadrobno a vypeckované a okapané olivy nakrájíme nahrubo

  2. K prosáté mouce přidáme, sůl, rozmarýn, olivový olej a vše zalijeme teplou vodou. Směs nejdříve mícháme metlou v míse a pak z ní pouze mačkáním vytvoříme hrubé těsto, které nehněteme. Z těsta vytvoříme vyšší placku a její střed poklademe pokrájenými olivami, přes které přehrneme okraje těsta tak, aby vznikl bochánek

  3. Takto připravené těsto na chléb s olivami potřeme olejem, posypeme hrubou solí a pečeme při 200 °C přibližně 45 - 60 minut

  4. Hotový chléb necháme vychladnout. Domácí chléb s olivami podáváme samostatně jako chuťovku a jako přílohu k masu i sýrům. Chléb je určen k rychlé spotřebě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!