Rychlý domácí chléb s olivami recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej 1/2 lžičky sůl 3 snítky rozmarýn 4 lžíce olivový olej 450 g polohrubá mouka 200 ml teplá voda 1 balíček kypřící prášek do pečiva 60 g zelené olivy bez opecek
Postup Rychlý domácí chléb s olivami
Postup přípravy receptu
-
Mouku s kypřícím práškem prosejeme do mísy a promícháme se solí. Čerstvý rozmarýn nasekáme nadrobno a vypeckované a okapané olivy nakrájíme nahrubo
K prosáté mouce přidáme, sůl, rozmarýn, olivový olej a vše zalijeme teplou vodou. Směs nejdříve mícháme metlou v míse a pak z ní pouze mačkáním vytvoříme hrubé těsto, které nehněteme. Z těsta vytvoříme vyšší placku a její střed poklademe pokrájenými olivami, přes které přehrneme okraje těsta tak, aby vznikl bochánek
Takto připravené těsto na chléb s olivami potřeme olejem, posypeme hrubou solí a pečeme při 200 °C přibližně 45 - 60 minut
Hotový chléb necháme vychladnout. Domácí chléb s olivami podáváme samostatně jako chuťovku a jako přílohu k masu i sýrům. Chléb je určen k rychlé spotřebě.