Šarlota s pudinkem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 l mléko
1 sklenka rybízový džem
4 lžíce cukr moučka
14 dkg cukr moučka
6 plátků želatina
1 balíček vanilkový cukr
9 dkg hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky a moučkový cukr ušleháme do pěny, vmícháme tuhý sníh z 5 bílků a pak i hladkou mouku. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem, rozetřeme a pečeme na 180 °C dorůžova

  2. Z upečené rolády stáhneme papír a roládu na něj přeneseme z druhé strany tak, abychom navrchu měli sloupnutou stranu. Tuto stranu pak namažeme džemem. Roládu svineme delší stranou, aby byla delší. Necháme chviličku vychladnout a pak ji nakrájíme na plátky

  3. Mísu vyložíme potravinářskou folií, aby nám pak šarlota šla dobře vyklopit. Pak vyskládáme mísu plátky rolády, hezky těsně vedle sebe, až po okraj. Necháme si asi 6 plátků na dno šarloty

  4. Z mléka, vanilkového pudinku, vanilkového cukru a cukru moučkového uvaříme pudink. Vmícháme želatinu, kterou jsme připravili podle návodu na balíčku. Vlažný pudink nalijeme do vyložené mísy. Na vrch pudinku - dno šarloty vyskládáme zbývající plátky rolády. Šarlotu s pudinkem dáme vychladit do ledničky asi do druhého dne. Pak ji opatrně vyklopíme z mísy

  5. Ztuhlou šarlotu s pudinkem zdobíme šlehačkou nebo krémem podle chuti či fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!