Šarlota recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
100 g marmeláda
1 ks citron
100 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
250 g měkký tvaroh
1 balíček pudink bez vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Šťávu z něj také vymačkáme

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru, sníh z bílků a vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v teplé troubě rychle upečeme. Upečený korpus vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, pomažeme marmeládou a smotáme. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky asi 1,5 - 2cm široké

  3. Připravíme si krém. Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme tvaroh a promícháme. Misku vyložíme potravinovou folií a plátky do ní rozložíme. Čtyři plátky si necháme na uzavření - dno. Krémem naplníme dort, můžeme proložit ovocem, a uzavřeme plátky rolády

  4. Šarlotu dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Šarlotu vyklopíme na talíř a krájíme. Šarlotu zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!