Sardelový pěnový sýr recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g máslo
olivy
250 g tvaroh
červená paprika
petrželová nať
5 lžiček sardelová pasta
1 lžička nastrouhaná cibule
2 lžíce ušlehaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout a pak ho utřeme do pěny. Přimícháme tvaroh, oloupanou a nastrouhanou cibuli, trochu sardelové pasty a zlehka vmícháme i 2 lžíce ušlehané smetany

  2. Sardelový pěnový sýr použijeme na pomazání chlebíčků z veky, na jednohubky nebo zdobení, např. natvrdo uvařených vajec. Hotový sýr zdobíme olivami nebo kapary, zelenou petrželkou a červenou paprikou

  3. Pozn: Sardelové pasty můžeme dát méně i více. Záleží pouze na naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!