Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 stroužek česnek sůl máslo petrželka rajče 150 g polníček 50 g rukola 150 g žampiony 3 lžíce olivový olej 4 lžíce citronová šťáva 1 ks jarní cibulka 300 g kuřecí játra
Postup Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Polníček a rukolu lehce omyjeme a necháme oschnout. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zakápneme citronovou šťávou a rychle orestujeme na lžičce oleje. Necháme vychladnout
Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra omyjeme, osušíme a opečeme z obou stran na másle. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky
Zálivka: Do misky vložíme pokrájenou cibulku, česnek, přilijeme citronovou šťávu, osolíme a osladíme. Až se cukr rozpustí, přidáme olivový olej a necháme rozležet
V servírovací míse promícháme polníček, rukolu, žampiony a játrové proužky. Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry zalijeme zálivkou, ozdobíme rajčaty, petrželkou a ihned podáváme.