Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 stroužek česnek
sůl
máslo
petrželka
rajče
150 g polníček
50 g rukola
150 g žampiony
3 lžíce olivový olej
4 lžíce citronová šťáva
1 ks jarní cibulka
300 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Polníček a rukolu lehce omyjeme a necháme oschnout. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zakápneme citronovou šťávou a rychle orestujeme na lžičce oleje. Necháme vychladnout

  2. Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra omyjeme, osušíme a opečeme z obou stran na másle. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky

  3. Zálivka: Do misky vložíme pokrájenou cibulku, česnek, přilijeme citronovou šťávu, osolíme a osladíme. Až se cukr rozpustí, přidáme olivový olej a necháme rozležet

  4. V servírovací míse promícháme polníček, rukolu, žampiony a játrové proužky. Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry zalijeme zálivkou, ozdobíme rajčaty, petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!