Salát z mořských plodů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
40 g pórek
1 lžíce olivový olej
1 balíček mořské plody (mražené)
3 ks ciabatta
podle chuti
sůl
šťáva z citronu
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Balení mražených mořských plodů (1kg) umyjeme pod studenou. Na pánci rozehřejeme olivový olej a přidáme mořské plody, na malé kousky nakrájený česnek a pórek. Směs osolíme.

  2. Směs pustí hodně vody. Až se voda vypaří, přídáme koření na ryby a směs necháme za stálého míchání, protože se velmi přichytávají, osmažit.

  3. Hotové přendáme do mísy, podle chuti dochutíme citrónem. Výborná k dokusování je rajčatová ciabatta.

  4. Směs lze zamíchat i do rizota nebo těstovin. (může se zdát, že balení o hmotnosti 1kg je příliš velké pro tři osoby, ale opak je pravdou)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!