Kokosové košíčky s marcipánem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g máslo
50 g cukr moučka
1/2 porce marcipán
100 g hladká mouka
100 g strouhaný kokos
strouhaný kokos
1 balíček čokoládová poleva
1/2 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Ze změklého másla, cukru, mouky, kokosu a vnitřku vanilkového lusku pro vůni zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladu. Pak jím plníme formičky na košíčky, promáčkneme a vytvoříme důlek pro náplň, následně je upečeme ve vyhřáté troubě. Pečeme 8 - 10 minut podle velikosti košíčků. Necháme vychladnout a vyklopíme

  2. Marcipán si připravíme podle receptu Marcipán ze sušeného mléka z poloviční dávky. Čokoládovou polevu rozehřejeme

  3. Do každého košíčku umístíme malou hrudku (kuličku) marcipánu a přelijeme čokoládovou polevou. Nakonec košíčky dozdobíme strouhaným kokosem a dáme do krabičky

  4. Kokosové košíčky s marcipánem jsou křehké pár dní po upečení, nepotřebují dlouho odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!