Salát z fazolkových lusků se smetanou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
pepř
1 ks menší cibule
1 kelímek zakysaná smetana
zelená petrželka
4 ks vejce natvrdo
cherry rajčátka
1 sklenice fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
listy římského salátu

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, vejce oloupeme a rozkrájíme na půlky nebo na čtvrtky

  2. Pro hezčí vzhled doporučuji postupně vkládat na talíř nebo do misky vejce, fazolky, smetanu a cibuli. Salát pak posolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou, pokrájenými rajčaty a lístky např. římského nebo ledového salátu

  3. Všechny ingredience bychom jinak mohli nakrájet na větší kousky a se smetanou promíchat, ale vzhledově by nebyl salát tak lákavý

  4. Fazolkový salát podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!