Salát z fazolkových lusků se smetanou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl pepř 1 ks menší cibule 1 kelímek zakysaná smetana zelená petrželka 4 ks vejce natvrdo cherry rajčátka 1 sklenice fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu listy římského salátu
Postup Salát z fazolkových lusků se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Fazolky scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, vejce oloupeme a rozkrájíme na půlky nebo na čtvrtky
Pro hezčí vzhled doporučuji postupně vkládat na talíř nebo do misky vejce, fazolky, smetanu a cibuli. Salát pak posolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou, pokrájenými rajčaty a lístky např. římského nebo ledového salátu
Všechny ingredience bychom jinak mohli nakrájet na větší kousky a se smetanou promíchat, ale vzhledově by nebyl salát tak lákavý
Fazolkový salát podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.