Salát Šuba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks brambory 2 ks cibule 5 ks mrkev 3 ks červena řepa 3 ks rybí zavináč podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby majonéza
Postup Salát Šuba recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí zavináč nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme na jemno. Mrkev a řepu také uvaříme a nastrouháme.
Připravíme si dva střední ploché talíře. Nejdříve poklademe na oba talíře nakrájený rybí zavináč a na něj cibuli. Poté vše pokapeme olejem podle chuti a dále na to nasypeme nastrouhané brambory, osolíme, opepříme a pomažeme majonézou. Vytvoříme tak zároveň kopeček.
Následně přidáme mrkev, taktéž lehce osolíme, opepříme a pomažeme majonézou, aby to bylo celé promočené majonézou, dále posypeme červenou řepou, také okořeníme a pomažeme zase majonézou. Majonézou nešetříme, každé patro salátu musí být pořádně promazané, nakonec vytvoříme takový symetrický kopeček.
Salát Šuba chutná nejlépe druhý den z lednice s různým pečivem podle chuti. Barevně to vyjde růžově a vypadá to opravdu velmi zajímavě.