Salát Šuba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks brambory
2 ks cibule
5 ks mrkev
3 ks červena řepa
3 ks rybí zavináč
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Rybí zavináč nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme na jemno. Mrkev a řepu také uvaříme a nastrouháme.

  2. Připravíme si dva střední ploché talíře. Nejdříve poklademe na oba talíře nakrájený rybí zavináč a na něj cibuli. Poté vše pokapeme olejem podle chuti a dále na to nasypeme nastrouhané brambory, osolíme, opepříme a pomažeme majonézou. Vytvoříme tak zároveň kopeček.

  3. Následně přidáme mrkev, taktéž lehce osolíme, opepříme a pomažeme majonézou, aby to bylo celé promočené majonézou, dále posypeme červenou řepou, také okořeníme a pomažeme zase majonézou. Majonézou nešetříme, každé patro salátu musí být pořádně promazané, nakonec vytvoříme takový symetrický kopeček.

  4. Salát Šuba chutná nejlépe druhý den z lednice s různým pečivem podle chuti. Barevně to vyjde růžově a vypadá to opravdu velmi zajímavě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!