Salát sedmi vrstev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 plátků slanina
5 ks vejce
2 ks rajče
6 plátků čedar
50 g hlávkový salát
200 g mražený hrášek
50 g černé olivy
zálivka
sůl
olivový olej
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a ihned zchladíme pod studenou vodou. Plátky slaniny orestujeme z obou stran do křupava. Hrášek dáme vařit do změknutí, ale ne do rozvaření, musí zůstat celý. Scedíme a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na slabé plátky, čedar na slabé proužky.

  2. Do velké misky s průměrem zhruba 20 cm pokládáme na dno plátky rajčat, které přikryjeme vrstvou hrášku a pěkně ho rozložíme po vrstvě rajčat. Na vrstvu hrášku přidáme vrstvu čedaru. Na čedar pokládáme vrstvu oliv a na olivy dáme 3 plátky slaniny. Přikryjeme vrstvou salátu. Na vrstvu salátu položíme vejce nakrájené na měsíčky. Takto připravíme další 3 mísy a uložíme je přikryté folií do lednice.

  3. Zálivku si připravíme z olivového oleje, citronové šťávy a soli, které společně promícháme.

  4. Salát sedmi vrstev zalijeme zálivkou a podáváme dobře vychlazený. Můžeme podávat i jako samostatný chod s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!