Salát s majonézou a ovocem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 dl smetana
1 ks jablko
1 kelímek majonéza
1 ks hruška
1 lžíce citronová šťáva
100 g vlašské ořechy
300 g hroznové víno
250 g eidam (40%)

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme ozdobným nožem na tenké pásky. Oloupané jablko a hrušku nakrájíme na kostičky, přidáme bobule vína - pokud jsou větší, překrojíme je, případně zbavíme jadérek. Přimícháme nadrobno nasekané ořechy a zalijeme zálivkou

  2. Zálivku si připravíme smícháním majolky, citronové šťávy, cukru, smetany a soli

  3. Ovocný salát s majonézou dobře promícháme, necháme vychladit, případně odležet přes noc

  4. Podáváme jako přílohu k minutkám. Nejlépe chutná na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!