Čokoládové karamely recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 25 g máslo 175 g hořká čokoláda 7 lžic smetana ke šlehání 1 lžíce instantní káva máslo na vymazání 450 g cukr moučka nebo krupice
Postup Čokoládové karamely
Postup přípravy receptu
-
Odvážíme si cukr a dáme do kastrolku, promícháme se smetanou a lžící instantní kávy. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustá hmota
Hořkou čokoládu nastrouháme nebo rozpustíme. Máslo necháme povolit
Na mírném ohni necháme cukrovou hmotu společně s máslem a čokoládou rozpustit, musíme stále míchat, aby se nám směs nepřipálila. Pak teplotu zvýšíme a 5 minut provaříme, aby směs získala karamelovou příchuť. Pozor, směs se nám nesmí připálit, nepříjemně by zhořkla! Odstavíme a za stálého šlehání necháme trochu vychladnout
Směs na karamely rozprostřeme do máslem vymazané formy a necháme vychladnout. Pak krájíme na kostky velké dle libosti. Čokoládové karamely uchováváme v krabičce a v chladu
Uvedené množství je zhruba na 25 karamelek.