Čokoládové karamely recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

25 g máslo
175 g hořká čokoláda
7 lžic smetana ke šlehání
1 lžíce instantní káva
máslo na vymazání
450 g cukr moučka nebo krupice

Postup přípravy receptu

  1. Odvážíme si cukr a dáme do kastrolku, promícháme se smetanou a lžící instantní kávy. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustá hmota

  2. Hořkou čokoládu nastrouháme nebo rozpustíme. Máslo necháme povolit

  3. Na mírném ohni necháme cukrovou hmotu společně s máslem a čokoládou rozpustit, musíme stále míchat, aby se nám směs nepřipálila. Pak teplotu zvýšíme a 5 minut provaříme, aby směs získala karamelovou příchuť. Pozor, směs se nám nesmí připálit, nepříjemně by zhořkla! Odstavíme a za stálého šlehání necháme trochu vychladnout

  4. Směs na karamely rozprostřeme do máslem vymazané formy a necháme vychladnout. Pak krájíme na kostky velké dle libosti. Čokoládové karamely uchováváme v krabičce a v chladu

  5. Uvedené množství je zhruba na 25 karamelek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!