Koláč se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
1 dl olej
4 ks vejce
1 l mléko
1 dl mléko
4 lžíce cukr krystal
12 dkg cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
20 dkg hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 balíčky čokoládový pudink
Postup Koláč se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme postupně olej a mléko. K tomu zašleháme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva
Připravíme si pudink. V jednom litru mléka uvaříme dva čokoládové pudinky se 4 lžícemi cukru a 1 vanilkovým cukrem
Na syrovou buchtu lijeme teplý pudink tak, aby byl mozaikově po celé buchtě. Dáme péct do předem nahřáté trouby asi na 180 stupňů, 20-25minut
Po vyndání z trouby nalijeme na horkou buchtu 2 zakysané smetany (ty nesladíme!!) a rozetřeme je rovnoměrně po celém povrchu buchty. Na smetany sypeme jeden skořicový cukr a zdobíme mletou skořicí
Je důležité smetany nesladit, Pak přesně vynikne chuť tohoto koláče se zakysanou smetanou.