Šalamoun recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

kokos na vysypání
těsto
4 ks vejce
1 kostka máslo
rum
2 lžíce kakao
1 hrnek voda
2 hrnky cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.

  2. Vodu s cukrem, kakaem a máslem nebo herou zahříváme, až se spojí, ale nesmí vřít. Asi čtvrtinu odlijeme a dolijeme rumem podle chuti. Směs bude sloužit jako poleva.

  3. Do zbylé řídké směsi přidáme vanilkový cukr, vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rumem podle chuti. Hmotu řádně promícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Šalamouna pečeme v mírně předehřáté troubě při 160 - 170 °C asi 20 - 30 minut.

  4. Upečený koláč ihned po vyjmutí z trouby polijeme polevou. Ta se vpije a pak hustě posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy. Moučník šalamoun necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!