Podmuchovský kapr recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 lžíce med
10 kapek citrónová šťáva
50 cl olivový olej
1 lžička kari koření
1 stroužek česnek prolisovaný
1 špetka sůl (špetka)
3 kapky chilli omáčka
4 ks kapr (filety)
4 ks jablka (oloupaná a bez jadřinců)
1 lžička mletý muškátový květ
1 hrst lupínky burské / mandlové

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubokého talíře či misky si připravíme marinádu z olivového oleje, mletého muškátového květu, kari koření a stroužku drceného česneku. Můžeme přidat i pár kapek chilli omáčky. Z kapra (popř. candáta) připravíme filety, které osolíme, pokapeme citrónem a vložíme asi na 1 hod. do připravené marinády

  2. Zatím si připravíme 4 středně veliká jablka, která oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky a lehce posypeme mletým muškátovým květem

  3. Do zapékací misky vložíme filety, obložíme je jablky a posypeme lupínky z burských oříšků (popř. mandlí) a dáme pod pokličkou zapéct do předehřáté trouby na 200°C. Asi po 20 minutách pokličku sejmeme, zalijeme zálivkou z 1dcl vody a 1 lžíce medu. Poté ještě 10 minut grilujeme

  4. Podáváme teplé, ozdobené petrželovou natí s bílým pečivem. Doporučujeme servírovat s bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!