Šafránové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 1 l voda 170 g rýže šafrán 1 dl víno strouhaný parmazán sekaná pažitka 4 lžíce sterilovaný hrášek 80 g papriková klobáska 2 kostky bylinkový vývar
Postup Šafránové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži vypereme pod tekoucí vodou a uvaříme ve vroucím bylinkovém vývaru doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Tenké paprikové klobásky nakrájíme na jemná kolečka. Hrášek necháme okapat
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, vmícháme klobásky, okořeníme šafránem a krátce orestujeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří. Nakonec vsypeme hrášek a vše podle chuti osolíme
Šafránové rizoto s klobáskou podáváme ozdobené usekanou pažitkou a podle chuti posypané strouhaným parmazánem.