Šafránové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
1 l voda
170 g rýže
šafrán
1 dl víno
strouhaný parmazán
sekaná pažitka
4 lžíce sterilovaný hrášek
80 g papriková klobáska
2 kostky bylinkový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a uvaříme ve vroucím bylinkovém vývaru doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Tenké paprikové klobásky nakrájíme na jemná kolečka. Hrášek necháme okapat

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, vmícháme klobásky, okořeníme šafránem a krátce orestujeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří. Nakonec vsypeme hrášek a vše podle chuti osolíme

  3. Šafránové rizoto s klobáskou podáváme ozdobené usekanou pažitkou a podle chuti posypané strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!