Bábovka alá muffin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
85 g máslo
1 lžíce kakao
200 ml mléko
1 hrst čokoláda
0,5 balíčků prášek do pečiva
140 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Prášku do pečiva dáme podle uvážení. V druhé míse rozšleháme vejce, přidáme cukry, mléko a rozpuštěné vlažné máslo. Místo vanilkového cukru můžete použít skořicový

  2. Tekutou směs přilijeme do té suché. Řádně promícháme. Těsto znovu rozdělíme. Do jedné poloviny vsypeme kakao a zamícháme. Do obou vsypeme kousíčky čokolády. Do řádně vymaštěné a strouhankou vysypané formy na bábovku vléváme střídavě tmavé a světlé těsto. Bábovku alá muffin pečeme podle potřeby asi 15 - 25 minut. Po upečení bábovku ještě za tepla vyklopíme a ocukrujeme

  3. Bábovka alá muffin by měla být vláčná. Bábovku místo čokolády můžeme naplnit jinak. Při fázi postupného vlévání těsta do formy, dáme doprostřed vrstev třeba marmeládu, zavařeninu nebo ovoce. Ale pozor! Nedáváme ji ke krajům, aby nevytekla!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!