Rýžový salát na večeři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
0.3 kg rýže natural
1 lžíce plnotučná hořčice
citronová šťáva
10 dkg tvrdý sýr
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
20 dkg šunkový salám
2 ks lahůdková cibulka
1 lžíce bylinky (bazalka, meduňka, řeřicha)
podle chuti
sůl
strouhaný křen
mletý černý pepř
na ozdobu
vejce natvrdo
hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mraženou zeleninu s kukuřicí si uvaříme zvlášť.

  2. Po vychladnutí obojí smícháme, přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, sůl, olej

  3. hořčici a všechno promícháme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pokrájený šunkový salám, nasekanou bazalku, meduňku a řeřichu. Salát zakápneme citronovou šťávou, opepříme a důkladně promícháme.

  4. Salát necháme uležet, pak dáme na talířky, přidáme lžíci husté smetany a obložíme pokrájeným vejcem natvrdo. Rýžový salát, který podáváme na večeři, nakonec posypeme nastrouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!