Topinková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

35 g cukr
8 stroužků česnek
sůl
3 ks paprika
30 ml ocet
1 ks cibule
4 ks rajče
bazalka
2 ks chilli papričky
200 g mozzarella
pepř
100 ml olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na drobno, přidejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř

  2. Směs vložte do pekáčku, promíchejte a dejte péct asi na hodinu do trouby předehřáté na 220°C. Pečte, dokud směs nezačne houstnout. Záleží na tom, jak šťavnatá máte rajčata, pokud směs nehoustne, pečte déle (klidně přidejte půl hodinu pečení navíc)

  3. Během pečení směs občas zamíchejte

  4. Pomazánku podávejte s opečeným chlebem, mozarellou a bazalkou

  5. Tip: Topinková pomazánka jde v době sezóny sterilovat a je také výborná i jako základ omáček pro těstoviny a ke grilovaným masům. Směs můžete nakombinovat různě podle sezóny - třeba s lilkem nebo cuketou

  6. Zdroj:

  7. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  8. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!