Rýžový pudink s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek mléko
0 hrnků rýže
1 ks hruška

Postup přípravy receptu

  1. Rýži, nejlépe kulatozrnnou, povaříme spolu s mlékem asi půl hodiny, podle potřeby můžeme přidat trochu mléka nebo kojenecké vody. Vaříme velmi zvolna a důkladně mícháme, protože mléko se často připaluje. Rýže by se měla rozvařit do krémové kaše.

  2. Mezitím oloupáme hrušku, zbavíme ji jádřince a nakrájíme na kostičky. Hrušku podusíme s trochou vody, až se úplně rozpadne a rozvaří. Větším dětem stačí pak obě kaše smíchat, těm menším podle zvyklosti rozmixujeme a případně osladíme.

  3. Rýžový pudink s hruškami podáváme jako chutný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!