Perníkové muffiny s marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
2 ks vejce
0,5 sklenic marmeláda
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžíce perníkové koření
4 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek na pečení v míse smícháme. Přidáme vejce a mléko, které postupně smícháme se sypkou směsí, až nám vznikne hustší hmota. Na závěr postupně přimícháváme olej

  2. Hotovým těstem naplníme papírové či silikonové košíčky jen na dno. Potom přidáme lžičku marmelády a těstem doplníme košíček do 2/3. Nedávejme košíčky opravdu plné, protože těsto nabude

  3. Muffiny pečeme asi při 160 - 180 °C. Doba pečení je různá podle trouby, ale v průměru je to asi 10 - 15 minut. Hotové muffiny poznáme tak, že párátkem či špejlí píchneme do jednoho z muffinů. Pokud je párátko čisté bez těsta, je perníkový muffin už hotový. Muffiny vyndáme z trouby a necháme je vychladnout

  4. Zdobení perníkových muffinů záleží čistě na naší fantazii. Já jako podklad používám rozehřátou čokoládu nebo máslový krém, na kterém potom z marcipánu vytvářím různé obrázky

  5. Perníkové muffiny s marmeládou můžeme různě vylepšovat. Marmeláda uvnitř může být jakákoliv, ale u nás doma se osvědčila meruňková a rybízová. Na vrch před pečením lze také použít čokoládový toping, kterým můžeme udělat jen takové drobné mřížky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!