Rýžový kari salát recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
200 g majonéza
250 g rýže
200 g kuřecí prsa
1 lžíce kari koření
citronová šťáva
1 ks větší jablko
100 g červená cibule
mletý černý pepř
100 g kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky a zakapeme citronem. Oříšky podle potřeby rozkrojíme na půlky

  2. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a uvaříme ve větším množství vody s kari kořením. Měkkou rýži slijeme a necháme vychladnout

  3. Na oleji opečeme nudličky kuřecích prsou, osolíme, opepříme a odstavíme z tepla

  4. Do větší mísy vložíme vychladlou rýži, zakapeme olejem a vmícháme studené maso, cibuli, jablka a oříšky. Vše spojíme majonézou a necháme v chladu rozležet

  5. Rýžový kari salát podáváme studený jako pohoštění nebo se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!