Rýžová kaše s kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 lžíce máslo
1 hrnek mléko
1 balíček rýže
na ozdobu
1 lžíce kakao
1 balíček skořicový cukr
1 kapka ovocná šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou rýži (1 sáček) uvaříme ve vodě více doměkka. Pokud nám zbyla neochucená rýže třeba od oběda, můžeme ji použít.

  2. Rýží dáme vařit do hrnečku s mlékem. Přidáme cukr a máslo. Rýži vaříme za občasného míchání, dokud se nerozvaří a nevznikne kaše. Pokud ji chceme ještě jemnější, můžeme ji tyčovým mixérem rozmixovat.

  3. Rýžovou kaši podáváme teplou. Můžeme posypat kakaem, skořicí. Rýžová kaše je dobrá i zalitá libovolnou ovocnou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!