Rýže zapečená s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
1 l mléko
500 g jablko
250 g rýže
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži důkladně propláchneme a lehce osolíme. Za stálého míchání rýži uvaříme v mléce.

  2. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo ušleháme s dvěmi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a žloutky. Do máslového základu vmícháme rýži a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do mísy navrstvíme připravenou rýži.

  3. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka klademe na rýži v zapékací míse. Nakonec pokrm pocukrujeme a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 30 minut, až jablka na povrchu zkaramelizují.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!