Kuřecí steak s jablky a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olivový olej
500 g kuřecí prsa
1 dl suché bílé víno
1 svazek jarní cibulka
1/2 lžičky drcený barevný pepř
1 ks velká červená paprika
1 ks velká zelená paprika
1 - 2 lžičky italská sůl
1 ks střední jablko
1/2 ks bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, naklepeme, silně potřeme italskou solí se směsí bylinek a pokapeme olejem. Takto naložené maso necháme přes noc rozležet

  2. Jablka omyjeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme. Jedno jablíčko na tenká kolečka, druhé na kostičky. Jarní cibulku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno i s natí. Zeleninu zbavíme středu a nakrájíme na kostičky

  3. Na oleji nejprve na oleji zprudka osmahneme zeleninu s jablíčky. Posypeme bylinkovou solí a opepříme, mícháme, až zelenina chytne barvu, ale zůstane křehká. Vyjmeme a na vypečeném oleji osmahneme kolečka jablek. Dáme je stranou na talířek. Pánev doplníme opět o trochu oleje a na něm osmahneme po obou stranách kuřecí plátky. Podlijeme vínem, přidáme tenké čtvrtky bio citronu a pod pokličkou necháme pár minut podusit. Pak opět přidáme na teplotě a víno necháme skoro vypařit, vsypeme zeleninu, promícháme a nakonec ještě opepříme

  4. Kuřecí steak dáme na talíř, obložíme jablky se zeleninou a ozdobíme kolečky osmahnutých jablek, případně citronem. Podáváme s bramborem, hranolky, ale nám chutná i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!