Rýže tety Anny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
0.3 l mléko
3 lžičky hořčice
400 g rýže
250 g uzenina
2 lžíce hladká mouka
0.3 lžičky kari koření
100 g tvrdý sýr
1 konzerva sterilované žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou rýži vsypeme do osolené vařící vody, přidáme kari koření a rýži uvaříme doměkka. Potom scedíme a necháme okapat.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme mléko, rozšleháme a dobře povaříme. Přimícháme hořčici, kolečka ohřáté a oloupané uzeniny (párky) a 3/4 strouhaného sýra. Mícháme, až se sýr roztaví. Potom opatrně přimícháme rýži, osolíme, opepříme a na mírném plameni krátce podusíme.

  3. Sterilované žampiony rozkrojíme a v nálevu prohřejeme.

  4. Rýži naporcujeme do misek, posypeme zbylým sýrem, přidáme žampiony a posypeme zelenou petrželkou. Rýži tety Anny podáváme s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!