Rychlé vdolky z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 lžiček sůl
90 g máslo
390 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
3 lžičky kypřící prášek do pečiva
na potření
marmeláda
podle potřeby
240 ml mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku se solí a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené máslo, nastrouhanou citronovou kůru a rukama zpracujeme do drobenky. Až nyní začneme přilévat mléko podle potřeby.

  2. Těsto přendáme na kuchyňskou plochu a hněteme rukama dohladka. Těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát a obrácenou sklenkou tvoříme kolečka - vdolky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme mlékem.

  3. Vdolky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 190 °C.

  4. Rychlé vdolky z trouby potřeme marmeládou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!