Rychlé rizoto z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 lžic olej
2 ks cibule
400 g rýže
1 kostka masox
500 g mleté maso
1 hrst mražená zeleninová směs
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
50 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Z bujónové kostky připravíme vývar.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme mleté maso, směs osolíme, opepříme a orestujeme. Přilijeme vývar a maso podusíme.

  3. Mezitím si uvaříme rýži ve vroucí osolené vodě a scedíme ji. Stejně si uvaříme ve slané vodě zeleninu doměkka. Nejlepší je zelenina z mrkve, hrášku a kukuřice. Dušené maso smícháme s rýží a zeleninou.

  4. Rychlé rizoto dáme na talíř, posypeme sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!