Rychlé řezy s karamelovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
krém
250 g máslo
0 l mléko
200 g cukr moučka
2 balíčky karamelový pudink
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na potření
1 balíček šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Polohrubou mouku, cukr, mléko, olej, celá vejce a prášek do pečiva smícháme a vyšleháme řídké těsto. Na vymazaný a vysypaný vyšší plech těsto nalijeme a upečeme v troubě předehřáté na 150 °C. Upečený korpus a necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme krém. Mléko přivedeme k varu a přidáme 2 karamelové pudinky. Svaříme je v hustý pudink, který na občasného míchání necháme vychladnout. Ušleháme spolu máslo a cukr a pomalých lžičkách vmícháváme studený pudink. Vyšleháme hladký krém a dáme na chvilku v lednici vychladit a ztuhnout.

  3. Vychladlý piškot pomažeme krémem a navrch potřeme šlehačkou, kterou připravíme podle návodu na obalu. Nakonec můžeme řezy s karamelovým krémem ozdobit nastrouhanou čokoládou. Hotový moučník necháme v lednici ztuhnout. Pak jej nakrájíme.

  4. Řezy s karamelovým krémem podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!