Čertovský hrnec recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 lžička solamyl 8 - 10 ks brambory 1 ks cibule 1 ks pórek 1 lžíce podravka 3 ks bobkový list 1 lžíce grilovací koření 1 lžíce mletá paprika chilli koření 1 l vroucí voda 1 lžička drcený kmín 500 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 300 ml čertovská omáčka 2 lžíce medvědí pesto
Postup Čertovský hrnec
Postup přípravy receptu
-
Jednu velkou (případně dvě střední) cibule očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky
Do hrnce s nepřilnavým dnem vložíme mleté vepřové maso a necháme opékat. Cibuli vmícháme do mletého masa a společně opékáme tak dlouho, dokud je vidět nějaké syrové maso
Maso poprášíme grilovacím kořením, přidáme nakrájené brambory, posypeme podravkou, přidáme bobkový list, drcený kmín, chilli koření, mletou papriku, čertovskou omáčku, promícháme a zalijeme vařicí vodou. Necháme vařit pod poklicí, než brambory změknou, potom přidáme dvě lžíce medvědího pesta, nebo dva nasekané stroužky česneku, nakrájený pórek a promícháme
Asi po pěti minutách rozpustíme v naběračce studené vody lžičku škrobu - solamylu, kterou čertovský hrnec zahustíme. Čertovský hrnec povaříme asi 2 minuty a dochutíme podle chuti čerstvě mletým pepřem, utřeným česnekem a solí
Čertovský hrnec podáváme s chlebem a zdobíme podle chuti nakrájeným pórkem, natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.