Čertovský hrnec recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžička solamyl
8 - 10 ks brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
1 lžíce podravka
3 ks bobkový list
1 lžíce grilovací koření
1 lžíce mletá paprika
chilli koření
1 l vroucí voda
1 lžička drcený kmín
500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
300 ml čertovská omáčka
2 lžíce medvědí pesto

Postup přípravy receptu

  1. Jednu velkou (případně dvě střední) cibule očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Do hrnce s nepřilnavým dnem vložíme mleté vepřové maso a necháme opékat. Cibuli vmícháme do mletého masa a společně opékáme tak dlouho, dokud je vidět nějaké syrové maso

  3. Maso poprášíme grilovacím kořením, přidáme nakrájené brambory, posypeme podravkou, přidáme bobkový list, drcený kmín, chilli koření, mletou papriku, čertovskou omáčku, promícháme a zalijeme vařicí vodou. Necháme vařit pod poklicí, než brambory změknou, potom přidáme dvě lžíce medvědího pesta, nebo dva nasekané stroužky česneku, nakrájený pórek a promícháme

  4. Asi po pěti minutách rozpustíme v naběračce studené vody lžičku škrobu - solamylu, kterou čertovský hrnec zahustíme. Čertovský hrnec povaříme asi 2 minuty a dochutíme podle chuti čerstvě mletým pepřem, utřeným česnekem a solí

  5. Čertovský hrnec podáváme s chlebem a zdobíme podle chuti nakrájeným pórkem, natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!