Rychlé jahodové trubičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
krém
3 ks vejce
100 g jahody
3 lžíce cukr krupice
100 g mascarpone
3 lžíce cukr moučka (sníh)
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
jahody
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto (ne mražené) rozválíme na obdélník a rádýlkem nakrájíme asi 2 cm široké proužky. Proužky těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a natočíme na trubičky. Trubičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 200 °C.

  2. Jahody očistíme a nakrájíme na kostičky (nemixujeme). Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vsypeme cukr a vmícháme mascarpone a jahody. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který zlehka promícháme se žloutkovou pěnou.

  3. Vychladlé trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku jahodovým krémem. Do každého konce trubičky zapíchneme čtvrtku jahody a trubičky posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!